Online Enquiry

Paardrijden

De omgeving van het Domaine leent zich uitstekend voor mooie paardrijtochten. Deze worden vanaf de camping georganiseerd, mooie buitenritten met goede begeleiding. Iedere avond en als het druk is ook 's morgens, is er een buitenrit van twee uur in de heuvelachtige omgeving. Deze ritten zijn uitsluitend voor ervaren ruiters. Na de beginnerslessen, is er nog een kleine beginnersbuitenrit. Iedereen mag mee onder begeleiding van de ouders.

Paardrijlessen voor elk niveau binnen in de bak. Iedere ochtend worden de boxen uitgemest, de paarden uit de wei gehaald, verzorgd, geborsteld en gezadeld. Voor kinderen zijn er beginnerslessen in de ochtend, in de middag zijn er gevorderdenlessen voor jong en oud. Heb je ooit paardgereden, maar is het lang geleden, of wil je graag eens proberen hoe het is op de rug van een paard?

Op Domaine d'Esperbasque wordt de drempel voor (opnieuw) beginnen met paardrijden of er even aan ruiken heel laag gemaakt: we geven ook beginnerslessen aan volwassenen. Deze lessen duren 30 minuten en worden geheel afgestemd op het niveau van de ruiter.

In de manege kan iedereen toekijken, zittend op de hooibalen, wat ook een geliefde speelplek is voor de kinderen.

Los van de lessen worden de paarden en pony's de hele dag door geknuffeld. Wil je een keer een paard borstelen? Dit mag, na even vragen, altijd!

Op het Domaine staan dertien paarden en pony's, ieder met zijn eigen karakter!

Kalina

Kalina is de kleinste van het stel, een wit circuspaardje. Kalina vindt het heerlijk om voor het karretje gespannen te worden, een rondje op de camping achter Kalina is een feest!

Pony

Pony is de oudste pony, bruin met wit gevlekt en lief en geduldig. Pony vind het geweldig om kinderen te begeleiden vanaf hun eerste momenten te paard.  En als ze een keer meegaat op buitenrit dan is dit omaatje nog echt een van de snelsten!

Maluna

Maluna, is de dochter van Pony en Kaspar. Een bonte pony met donkere vlekken.

Fanfan

Fanfan is een pittig, bont indianenpaardje en ze is geweldig voor de jonge en ervaren ruiters. Ze neemt het tijdens de buitenritten op tegen de paarden!

Gitane

Gitane is een pittige zwarte pony vol energie.

Kaspar

Kaspar, een Pottok uit Baskenland is nieuwsgierig en actief, hij kan soms ondeugend zijn en is vaak de clown van de klas. Hij vind het heerlijk om verwend te worden!

Nuts

Nuts is een bruin, enthousiast en sociaal paard, geschikt voor ervaren en/of volwassen ruiters.

Gipsy

Gipsy is een bruine merrie, ze is ontzettend lief en ook zeer geschikt voor beginners.
 

Opium

Opium is een bruine ruin die in de zomer grijs wordt! Hij is een sterk paard, geschikt voor ervaren ruiters.

Nadau

Nadau heeft een donker bruine streep over zijn ruggengraat en is de partner van Opium, bijna onafscheidelijk!

Tjitske

Tjitske ('van de Oliepot') is een echte Friezin, eind april 2011 heeft zij het Hollandse platteland verlaten voor de groene heuvels van Salies. In februari 2012 is haar veulen Itzarro geboren.

Itzarro

Itzarro is de zoon van Tjitske. Hij is, net als zijn moeder, erg lief en houdt heel erg van knuffelen.

Napoleon

Napoleon is een heel braaf paard. Geschikt voor de beginners volwassenen, maar doet ook graag springlessen.