Online Enquiry

Zwemmen

Zwemmen kan natuurlijk in het zwembad op de camping, maar iedereen heeft wel eens gehoord over de hoge golven van de Atlantische kust!
En wat dacht je van het frisse heldere water van de rivieren (Gaves genoemd) in de buurt en de hele dag dijken bouwen?

In de "Gave"

De camping ligt in het gebied "Béarn des Gaves" oftewel: de Béarn van de rivieren. Een zeer uitgebreid waternetwerk maakt deze omgeving niet alleen aantrekkelijk voor vissers, maar ook voor zwemmers! Het water is hier helder en verfrissend. De eerste plekjes bij de rivier (Gave d'Oloron) zijn te vinden bij Sauveterre de Béarn (7 km van de camping). Het is mogelijk om vanaf Sauveterre de weg te vervolgen richting Navarrenx. Diverse boerenweggetjes geven toegang tot unieke plekjes aan de rivier: met of zonder schaduw, diep of ondiep (met en zonder stroming).

De Atlantische kust

De Atlantische kust geeft een variatie aan stranden voor jong en oud, voor groot en klein! Ons buurdepartement "Les Landes" staat bekend om zijn lange brede stranden. Het is heerlijk voor de hele familie om daar te genieten van de oceaan en de ruimte. Iets zuidelijker liggen de bekende steden Bayonne en natuurlijk Biarritz (volgens sommigen de geboorteplaats van het surfen in Europa). Heerlijk om te genieten van de mooie stranden, leuk om te winkelen en de steden te bezoeken. Meer richting de grens ligt Saint Jean de Luz, een typisch Baskisch vissersdorp. Na Saint Jean de Luz, in zuidelijke richting tot de grens met buurland Spanje, is de aanwezigheid van de Pyreneeën te merken: veel rotsen en hoge rotswanden, prachtig om te wandelen. De laatste Franse kustplaats voor de grens is Hendaye, een mooi lang en breed strand, zeer geschikt voor kinderen.

Meer details over de kust.