Online Enquiry

De Kust

Op 55 kilometer van Domaine d'Esperbasque ligt de Atlantische oceaan met al haar stranden.

Aan de kust van de Pyrenées Atlantiques liggen interessante Baskische steden als Biarritz en Saint Jean de Luz en mooie stranden met hoge golven waar je kunt zwemmen en surfen.

Ondres, Hossegor & Capbreton

Ondres, Hossegor en Capbreton zijn drie plaatsen aan de kust van buurdepartement Les Landes. Deze stranden zijn minder toeristisch en met hoge golven.

Bayonne

Bayonne is de hoofdstad van Baskenland en ook een ontmoetingspunt van culturen. De stad heeft gedurende haar 2000 jaar bestaan rondom haar haven, vesting en grote kathedraal en een levendige handel weten te handhaven. Bayonne heeft veel mooie gebouwen, een druk uitgaansleven met in de restaurants een rijk gesorteerde keuken. Ga op avontuur door de kronkels van de kleine straatjes en ontdek de aangename verrassingen van het leven in deze stad.

Biarritz

Biarritz, de stad waar de Atlantische oceaan altijd haar schoonheid toont. Men vindt er grote stranden, soms enorme golven en een klimaat waar niet alleen zwemmers van dromen maar ook surfers. Biarritz wordt gezien als de surfhoofdstad van Europa. En met reden: in 1957 gingen hier de eerste surfers van Europa oefenen op de golven.

Flaneren langs de boulevard, een ijsje op een van de terrasjes, winkelen in het centrum.

In de lieflijke omgeving van de kust, veroorzaakt door het zachte klimaat, kunt u golfen of ontspannen in thallassocentra.

Saint-Jean-de-Luz

In Saint-Jean-de-Luz kunt u het plezier van de zee ontdekken evenals die van het land. De geografische ligging is ideaal voor liefhebbers van avontuur en ontdekking. Bezoek de stranden, de haven, de rivieren, de bossen, valleien en de bij de bewoners zo dierbare bergen. Neem een duik in de geschiedenis en historische plaatsen. Ga kijken bij ambachtelijk werk, plaatselijke producten en andere activiteiten. Of ga eten in een van de vele restaurantjes. Bezoek met het tandradtreintje de eerste berg van de keten, 'La Rhune'.

Corniche Basque

Tussen Saint Jean de Luz en Hendaye vind u een kustgebied genaamd "Corniche Basque", dit beschermde gebied staat bekend om haar steile rotswanden, gevarieerde natuur en adembenemende uitzichten: de Baskische kust, de Oceaan, de Pyreneëen (la Rhune) en de Spaanse kust.

Onder surfers is deze omgeving bekend vanwege de "Belharra-Perdun", golven van 8 tot 12 meter ontstaan ongeveer eens per jaar vanwege het ondiepe water en de rotsbodem.

Hendaye

Hendaye ligt in Baskenland tegen de Spaanse grens aan. Het heeft een strand wat aan te raden is voor kleinere kinderen.