Online Enquiry

Salies de Béarn

Salies de Béarn ligt op slechts 2km van Domaine d'Esperbasque. Het is een typisch Frans stadje met een rijke geschiedenis, ze nodigt ons uit haarzelf en de omgeving te ontdekken.
Het stadje wordt ook wel 'Zoutstad' genoemd, is bekend door de zoutbron, waaraan ze haar ontstaan te danken heeft en die volgens de bewoners gezondheid en ontspanning geeft.

De zoutwinning heeft door de eeuwen heen bijgedragen aan de groei en de inkomsten van haar inwoners. Aan het eind van de 18e eeuw is er een kuuroord gebouwd, wat zeer bekend werd. Ieder jaar (2e weekend van september) wordt het zoutfeest georganiseerd, eten, drinken, muziek, verzierde wagens en zoutwaterdragers wedstrijden.
Tegenwoordig kunnen we gebruik maken van dat kuuroord, het zoutwaterzwembad, het zoutmuseum, de golfbaan met 18 holes, het Casino bezoeken, de bioscoop of congrescentrum, stappen in het centrum met zijn bedrijvigheid, leuke winkeltjes en terrasjes.

Salies is vanaf de camping zeer gemakkelijk te voet bereikbaar (20 - 30min). Er is vanaf de camping een grindpad en vervolgens een tunnel onder de grote weg door, een heerlijke wandeling!

Bekijk: Het zoutfeest 2013

Bekijk: Salies in het niews: 31 januari 2013 was Salies in het nieuws, een goed indruk van wat er te zien is (Franstalig)