Wilt u geni­eten van het heer­lijke Franse lev­en en alle gemakken en voorzienin­gen van Domaine d’Es­per­basque, maar wilt u niet kam­peren? Zow­el het Mai­son de Maître als het Koet­shuis beschikken over diverse volledig ingerichte apparte­menten die u per week kunt huren. In het voor- en naseizoen is het mogelijk om een kamer of stu­dio te huren, zelfs voor één nacht met mogelijkheid tot halfpension.

Cen­traal gele­gen op de heuv­el van het land­goed staat het imposante Mai­son de Maître. In de gev­el van het Mai­son de Maitre uit 1732 staat gegrift: Pax in hanc domum — Vrede zij in dit huis.

Het Mai­son de Maitre is onderverdeeld in vier in sti­jl ingerichte apparte­menten voor even­veel gezin­nen. Alle kamers beschikken over rustieke meube­len en prachtige houten of oor­spronke­lijke tegelvlo­eren. De kas­ten en de bed­den passen per­fect bij de sti­jl van het huis. Ieder apparte­ment heeft een eigen keuken en san­i­tair. In de grote tuin waar elk een eigen plek met tafel en stoe­len vin­dt, kan men geni­eten van het buiten zijn in de schaduw van de mag­no­li­a’s, palm­bomen of moer­bei­bomen. In het voor- en naseizoen zijn de zit-slaap­kamers ook los te huren. Ideaal voor bijvoor­beeld echt­paren en er wor­den aantrekke­lijke pri­jzen gehanteerd.

La Grande Cui­sine (De Grote Keuken)

Dit ruime apparte­ment bevin­dt zich op de begane grond en eerste etage. 

De naam leent zich aan de gezel­lige grote woonkeuken die bij dit apparte­ment hoort. 

De kamer op de begane grond is een zit­slaap­kamer van 36 m² met een tweep­er­soons bed en een gezel­lige zithoek met openhaard. 

Op de eerste verdieping bevin­dt zich de tweede kamer, met tweep­er­soons­bed en wastafel.

Le Salon (De Salon)

De Salon bevin­dt zich op de begane grond. Een groot apparte­ment, met een zit­slaap­kamer (de oor­spronke­lijke salon van het huis) van 36 m² met een tweepersoonsbed. 

Deze kamer heeft een door­loop naar de slaap­kamer met twee losse bed­den, deze loopt weer door naar de keuken en het sanitair.

Dit apparte­ment beschikt over een privé ter­ras, aan de west­kant van het huis.

Bleu et Vert (Blauw en Groen)

Dit apparte­ment is het groot­ste apparte­ment en bevin­dt zich op de eerste verdieping. 

De blauwe kamer is een zit­slaap­kamer met tweep­er­soons bed, banks­tel, tafel en stoe­len, kast en kaptafel. 

De keuken en het san­i­tair gren­zen aan deze kamer. 

Een brede gang met een zit­je en een balkon, die uitk­ijkt op de grote tuin met bij­zon­dere bomen, schei­dt de blauwe van de groene kamer. 

De groene kamer is een zit­slaap­kamer met twee een­per­soons bed­den, 2 fau­teuils, kast, kaptafel, tafel en stoelen.

La Béa­trice (Beat­rice)

Dit knusse, mooie apparte­ment op de eerste verdieping heeft een zit­slaap­kamer van 25 m². Er staat een tweep­er­soons bed en is gezel­lig ingericht met een canapé en een fauteil, een kast en tafel met stoelen.

Een klein hal­let­je met toe­gang tot douche en wc schei­dt de twee kamers van het appartement.

De tweede kamer, het knusse zold­erkamert­je’ (de naam ontleent zich door de trap naar de zold­er van het huis) heeft een twi­jfe­laar bed, wastafel en een kastje.